sobota 20. augusta 2011

Božská caffe...

Aj vy milujete tú božskú chuť caffe? Prebudíte sa a prvý životabudič do nového dňa je Vaša celým bytom rozvoniavajúca caffe...Tak sa na chvíľku zastavme pri nej - urobme si caffíčkové krátke zastavenie.

Legenda o káve hovorí: "Pastier kôz sa raz čudoval správaniu svojej čriedy kôz. Kozy ešte aj v noci poskakovali, mečali a oberali ho tak o spánok.Bol zúfalý a požiadal preto mníchov o pomoc, zistiť príčinu správania sa kôz. Mnísi pomohli pastierovi zistiť príčinu. A aká bola príčina? Čo myslíte.. zvieratá si pochutnávali na plodoch kávovníka. A tak zvedaví mnísi skúsili si pripraviť odvar z týchto plodov, ktoré sú podobné čerešniam. Po vypití nápoja boli takí čerství a čulí, že nemohli zaspať do neskorej noci..." Takto bola vraj objavená božská káva...

Vplyv účinku kávy na organizmus bol v minulosti, ale aj v súčasnosti skúmaním odborníkov. Ich názory sa rôznia. Odhliadnúc od ich názorov na vplyv kávy na organizmus jedno je isté, že káva obahuje kofeín, ktorý pôsobí v našom mozgu zvyšovanie produkcie dopamínu a dopamín navodzuje pocit spokojnosti a šťastie...

" Kofeín je elixírom šťastia ."

Už pri prvom dúšku kávy a hodinu po konzumácii má koefín najväčšiu koncentráciu v krvi. Okrem pocitu šťastia a spokojnosti vplýva na našu sústredenosť a naše myšlienky, tak prečo nepiť našu božskú caffe? Nie je nič lepšie ako sa zrelaxovať v tomto uponáhľanom a stresujúcom svete a občas si urobiť "dámsku jazdu" a vyraziť s priateľkami na caffe..zbožňujem tie chvíle:)

Chcete si čo najdlhšie zachovať arómu Vašej kávy? Jedna rada: mletá káva by mala ostať v pôvodnom obale, pretože presýpaním do dózy stráca to svoje "božské voňanie"... vyparia sa jej aromatické oleje, začnú sa tu usádzať olejnaté látky a preto zatuchne. Takže pre tú správnu kávičkovú vôňu kávu nechávajte v pôvodnom obale a ten po otvorení si riadne uzavrite.

Niekoľko caffičkových receptov pre Vás, vyskúšajte:

Kávovo-vaječný punč

Ingrediencie:
4 PL kokosového likéru
3 PL strúhaného kokosu
1 vanilková tobolka
3 žĺtky
5O g cukru
3 šálky horúcej silnej kávy mokka

Postup:
l. okraje pohárov namočíme najprv do kokosového likéru a potom poobraciame ich v strúhanom kokose,
2. z vanilkovej tobolky vyškrabeme dreň a spolu so žĺtkami a cukrom šľaháme nad parou,
3. pridávame kávu a zvyšný kokosový likér a pri miernej teplote šľaháme do hustej peny,
4. punč nalejeme do dekoratívnych kávových pohárov a podávame.

Face Saver

Ingediencie:
3 cl vodky
3 cl kávového likéru
3 cl likéru Irih Cream
10 cl pomarančovej šťavy
kocky ľadu

Postup:
1. vodku, kávový likér, Irish Cream, pomarančovú šťavu a ľad silno pretrasieme v šejkri,
2. Face Saver nalejeme do veľkého baňatého pohára a podávame.


Tak poďme si dať tú našu caffe...

"DOBRÚ CHUŤ K ELIXÍRU ŠŤASTIA!"


Vám praje Twigyyna

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára